Půjčte si u nás e-knihu

Půjčte si u nás e-knihu

Mimo e-knihy Městské knihovny v Praze nám v on-line katalogu přibyly i e-knihy od společnosti eReading.cz.

On-line katalog: E-knihy Městské knihovny v Praze – nelicencované volně dostupné e-knihy.

On-line katalog: E-knihy eReading.cz – pro výpůjčku těchto převážně komerčních e-knih v rámci ročního zápisného v Městské knihovně Neratovice zdarma. Knihovna neeviduje výpůjčky eReading.cz. Jednoduchý popis níže:

Výhody e-knih od eReading.cz přes Městskou knihovnu Neratovice

  • za jednotlivé e-knihy neplatíte, platíte pouze klasický roční čtenářský poplatek jako každý čtenář v knihovně (dospělí 100,- Kč / rok, studenti a důchodci 70,- Kč / rok, děti do 15 let 50,- Kč, důchodci nad 70 let a ZTP zdarma)

Nevýhody e-knih od eReading.cz přes Městskou knihovnu Neratovice

  • můžete mít půjčeny pouze 3 e-knihy najednou, každou z nich na dobu jednoho měsíce. Tedy maximálně tři e-knihy v jednu chvíli – každá maximálně na jeden měsíc s tím, že po vypršení se dá půjčit znovu stejná nebo jiná e-kniha.

Co potřebuji zařídit pro přístup k e-knihám eReading.cz přes Městskou knihovnu Neratovice?

  1. být registrovaným čtenářem knihovny a mít přístup do svého čtenářského konta přes on-line katalogu knihovny (na požádání vytvoříme v knihovně)
  2. mít vytvořenou registraci na na portálu www.ereading.cz se stejným e-mailem, jako v knihovně
  3. mít zařízení umožňující instalaci aplikací třetích stran, konkrétně aplikace “eReading.cz” pro čtení e-knih (jakýkoli chytrý mobil nebo tablet s operačním systémem Android verze 4.1 a vyšší nebo iOS verze 8.4 a vyšší, některé čtečky).
    Známá zařízení, kde půjčování od eReading.cz není možné: čtečky Kindle

Jak se k e-knihám dostanu?

  1. po přihlášení do on-line katalogu knihovny vyhledejte požadovanou e-knihu od eReading.cz a klikněte na modré tlačítko „Vypůjčit e-knihu“. Seznam e-knih od eReading.cz zde
  2. ve vašem zařízení se přihlaste do aplikace eReading.cz (pozor, budete mít pravděpodobně jiné přihlašovací údaje, než do on-line katalogu Městské knihovny Neratovice)
  3. v sekci „online knihovna“ budete mít e-knihy připravené pro čtení, které jste si vypůjčili přes on-line katalog Městské knihovny Neratovice

 

Pokud máte problémy, stavte se v knihovně, poradíme.

Odkazy na aplikaci eReading.cz pro zařízení s operačním systémem: Android (Google Play) nebo iOS (App Store)