Bibliobox dočasně uzavřen!!!

Bibliobox dočasně uzavřen!!!

Oznamujeme, že bibliobox na vracení knih z Městské knihovny Neratovice je z technických důvodů dočasně uzavřený.

Knihy lze vracet POUZE v knihovně v době otevíracích hodin.

Někteří jedinci si soustavně pletou biblibox s odkladištěm nepotřebných knih a vhazují mezi vrácené knihy nežádoucí dary, ačkoliv je na boxu výslovně uvedeno, že je určený jen a pouze pro vrácení vypůjčených knih z neratovické knihovny.

Knihovna vybírá z darů opravdu jen kvalitní knihy, o které bude mezi čtenáři zájem. Kniha, která leží několik let bez povšimnutí ve vaší knihovně, se stejného nezájmu dočká i ve veřejné knihovně. Naší snahou je nabízet atraktivní fond ve skvělé kvalitě. O zastaralou literaturu, knihy rozpadlé, popsané, špinavé, potrhané či dokonce plesnivé skutečně zájem nemáme! Nejsme ani odkladiště či smetiště, ani muzeální či archivní knihovna, od toho jsou jiné instituce, na které se můžete se svými dary obrátit.

Pokud si přesto myslíte, že byste knihovně rádi věnovali novější literaturu v bezvadném stavu, přineste ji po předchozí domluvě osobně do knihovny. Jinou formu darů neakceptujeme.

Knihovna se v současné době musí vypořádat s větším množstvím vrácených knih, které odkládá do „karantény“ a teprve po jejím uplynutí, knihy dezinfikuje a vrací do fondu.

Nežádoucí dary knih nám naši práci jen ztěžují!

Děkujeme za pochopení.