Bookstart na doma

Bookstart na doma

Aktivity s dětmi uvnitř i venku

Jak s dětmi smysluplně strávit volný čas? Jaro a léto lákají k pobytu venku, někdy se zase potřebujeme zabavit i doma. A možná budeme moci vyrazit i za kulturou. Inspirovat se můžete zde:

Knižní tipy

Kulturní tipy

Damúza

Mladí divadelníci a absolventi DAMU hrají autorské inscenace, především loutkové, výtvarné a objektové divadlo pro děti již od 10 měsíců. V září 2020 uskutečnili v naší knihovně inscenaci Ptáček a lev a určitě u nás nebyli naposledy 🙂

Filharmoniště

Koncerty vážné hudby, které budou bavit dospělé i malé děti v kočárcích. Nemožné? Podívejte se na webové stránky a zjistíte, jak se podařilo iniciátorkám projektu propojit dětské mraveniště s filharmonií.

Kuk! a Kukfestival

Projekt KUK, to jsou nejrůznější akce především pro nejmenší děti již od 10 měsíců do 3 let. Divadlo, hudba, hra a pohyb ve smysluplném programu na vysoké umělecké úrovni přizpůsobené malým dětem. Pořádá Damúza.

Divadlo Minor Praha

Pražská divadelní scéna zaměřená na děti a mládež. Najdete zde představení pro děti již od 2 let.

Představení Ptáček a lev studia Damúza hrané v naší knihovně

Tento příspěvek je součástí seriálu BOOKSTART na doma, který vám přináší tipy, jak můžete rozvíjet schopnosti svého dítěte i nyní, když jsou akce Bookstart v knihovně zrušené

  1. Úvod – Co je Bookstart a jak pravidelné předčítání pomáhá dětem
  2. Jaké knížky dětem vybírat a jak spolu číst
  3. Jak rozvíjet řečové schopnosti u malých dětí
  4. Řeč a motorika
  5. Rozvoj zrakového vnímání: barvy
  6. Rozvoj sluchového vnímání
  7. Emocionální výchova
  8. Montessori tipy