Neratovice žijí!

Neratovice žijí!

Městská knihovna Neratovice vyhlašuje IV. ročník literární avýtvarné soutěže “Neratovice žijí!” na téma „Klimatické změny a my“.

Jaké je životní prostředí ve vašem okolí, jak se mění dnešní krajina? Jak vnímáte změny klimatu u nás i ekologické hrozby po celé planetě? Mění se i náš vztah k přírodě, dokážeme s ní ještě žít v souladu? Tyto i mnohé další otázky jistě nejednou proběhly hlavou každého z nás a nyní se mohou stát předmětem vašich úvah k literárnímu či výtvarnému zpracování.

Přijímáme práce původní, dosud nikde nepublikované, rozsahem přiměřené (cca od 1 do 10 stran). Literární práce můžete předat či zaslat v psané, tištěné či elektronické podobě (textové formáty MS Word, Open Office). Soutěžit lze v těchto kategoriích: próza (povídka), publicistika (reportáž, fejeton, črta, literatura faktu, esej), poezie, komiks.

Výtvarné práce by měly odpovídat formátu A4 nebo A3. Doporučenými technikami jsou kresba a malba. Soutěž je určena široké veřejnosti i školám a není věkově omezena. K odevzdaným pracím prosíme připojte své jméno, věk a kontaktní údaje.

Soutěž prodloužena do 31. ledna.

Výsledky soutěže budou vyhlášeny a zveřejněny v lednu 2022.

Soutěžní práce můžete předat osobně v knihovně nebo zaslat poštou na adresu: Městská knihovna Neratovice, p. o., nám. Republiky 1399, 277 11 Neratovice nebo e-mailem na info@knihovnaneratovice.cz.