Vyhodnocení básnické soutěže pro děti

V pondělí 14. května se v Městské knihovně Neratovice sešli účastníci Básnické soutěže dětí 2018, kteří byli v doprovodu svých rodičů, prarodičů i učitelů svědky vyhlášení výsledků svého snažení.

Soutěž byla odstartována v březnu při příležitosti Světového dne poezie (21.3.) a též jako součást I. neratovického festivalu poezie. Zúčastnilo se jí celkem 17 soutěžících, většinou žáků 2.B a 3.B ze ZŠ Ing. M. Plesingera-Božinova v Neratovicích. Děti se vypořádaly se zadáním poctivě. Volné téma je zavedlo většinou ke ztvárnění prožívání jara a blížícího se léta, ale nechyběly ani básně se zcela odlišným námětem (Zlobím, Bublina, Koloběžky). Jednoznačným vítězem soutěže se stal Radim Zeman s básní Jaro už se blíží, na 2. místě porotu zaujala báseň Zlobím Katky Stossové. 3. místo získala Rozárka Mindeková s básní Pěkné jaro.

Pro všechny byly přichystány odměny v podobě knížek, časopisů, záložek a pro vítěze též volných vstupenek do Společenského domu (tímto děkujeme sponzorům – Společenskému domu a nakladatelství Brána).

Všechny básnické výtvory budou pro zájemce vystaveny do konce srpna v chodbě dětského oddělení Městské knihovny Neratovice.

Na příští rok připravujeme 2. ročník básnického klání a budeme jen rádi, připojí-li se do něj i starší žáci základních škol.