Eliška Podzimková a její ilustrovaný svět

Eliška Podzimková a její ilustrovaný svět

Záznam online přednášky v knihovně v úterý 12. prosince od 15.30 h

Promítání v knihovně je ZDARMA.

K přednášce vám nabídneme kávu nebo čaj a drobné občerstvení.

Eliška Podzimková nás nechala nahlédnout do svého úžasného světa plného fantazie a krásných ilustrací. Prozradila nám, jak se takový svět hledá, vzala nás na výpravu na Island, kde vznikal jeden z jejích projektů, a podělila se s námi o to, jak balancuje mezi komerčními projekty. Díky nim totiž může trávit čas nad svými vlastními aktivitami, které jsou neziskové a pomáhají společnosti.

Eliška Podzimková je česká animátorka, ilustrátorka, fotografka a umělkyně všeho druhu nyní žijící v Praze. V roce 2014 absolvovala Filmovou Akademii Miroslava Ondříčka v Písku. Nejen díky svému profilu
na Instagramu @AnimateNY (nyní @eliskap) získala uznání za mořem v USA. Splnila si svůj sen a žila a tvořila ve svém nejoblíbenějším městě – New Yorku. Instagram ji doslova změnil život a přinesl spolupráce, o kterých by tato slečna z Dobřichovic ani nesnila. Ve svém porfoliu má např. spot pro Jamieho Olivera, obsazení titulní stránky New Yorského deníku Metro, dokreslené fotky pro americký Vogue či články v celosvětových médiích.

Malý princ a cesta na Island

Po návratu do Čech dostala Eliška úžasnou nabídku od nakladatelství Albatros. Chtěli vydat nový výtisk Malého prince s Eliščinými ilustracemi. A tak jela hledat inspiraci na Island, do země ohně a ledu. K tomu vznikla i interaktivní výstava s využitím nových technologií, která až teď po Covidu putuje po celé České republice, a protože je o ní velkým zájem, tak ještě nějakou dobu potrvá. V létě zamíří i na Slovensko. Eliška by pak celé putování chtěla završit v Paříži v Českém centru.

___________________________________________________________________________________________________________

Přednáška je přenášena a promítána na plátno z Magenta Experience Center. Přednášející není přítomen.
Pokud přednášku nestihnete, po uplynutí 3 měsíců od vysílání ji naleznete v archivu Brain&Breakfast

Smyslem Brain&Breakfast je nabídnout posluchačům nové obzory, vtáhnout je do příběhů, představit zkušenosti osobností z různých oborů, předat pozitivní energii a nabídnout kvalitní prostředí pro rozvoj znalostí. Dávají nahlédnout do oborů, se kterými se často nesetkáme. Propojují lidi, z nichž každý přichází odjinud, ale nad zajímavým tématem najdou společnou řeč.

Související odkazy: